2022.12.27.
ENERGIAKÖLTSÉGEK CSÖKKENTÉSÉNEK ÁRNYOLDALAI

Díjazták Kaposvár energiafüggetlenségi törekvéseit – tudósított erről az egyik helyi médium. A kiadott tanúsítványa szerint - elismerve az energiaköltségek csökkentésére irányuló erőfeszítéseit is - Kaposvár egy évig viselheti az „ENERGIAHATÉKONY ÖNKORMÁNYZAT” címet. Az elmúlt évben a megyeszékhely megkapta a „KLIMABARÁT DÍJ”-t is. Az előrelátó energiapolitika nélkül a város intézményeit sújtó 6 milliárdos, brutális mértékű energia többletköltség nagyobb lenne. Persze az is igaz, hogy néhány elmaradt vagy későn megvalósult energetikai beruházás ugyancsak vétkes az elviselhetetlen költségtöbbletköltség kialakulásában.

2022.11.21.

MI A SZÁNDÉKA A KÖZGYŰLÉSNEK A TEMETKEZÉSI Kft-vel?Ez év június végén hatályát vesztette az a kormány határozat, amely megtiltotta az önkormányzatok, illetve az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok számára a szolgáltatások díjának emelését, így azok – akár csak Kaposváron – azonnal éltek a lehetőséggel, emelték a díjakat.

2022.09.08.

„A város tervezi-e a kaposvári víziközmű átadását az államnak?”A kérdést Felder képviselő a szeptember elsejei közgyűlésen tette fel, de a polgármester megkerülte a választ. Arról beszélt, hogy „a baloldali kormányok privatizáltak, eladták az áram-, és a gázszolgáltatót külföldi tulajdonosoknak, akiket csak a lehető legtöbb profit érdekelt.”

2022.02.02.

A LEVESBE MENT AZ 58 MILLIÓS TANULMÁNY?Semmire sem jó megvalósíthatósági tanulmányra fizetett ki az önkormányzat 58,4 milliót? Lehet, hogy a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi igazgatója ezért „titkosította” azt a tanulmányt, melyet az önkormányzat készíttetett a Németh István Program keretében létrejött épületek üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében. Igaz, a budapesti cégnek ez volt az első - és a mai napig az utolsó - közbeszerzésen elnyert munkája. Pedig a SMART BUILDING (okos épület) környezettudatos üzemeltetési technológiája akár 30 százalékos energiamegtakarítást eredményezhetett volna.

2021.10.19.

Kaposvár 21. századi újraiparosítása több mint 1000 új munkahelyet teremt a következő 2-3 évben - de ki fog az új gyárakban dolgozni?„Olyan mértékűre csökkent munkanélküliek száma Kaposváron, amit nem tapasztaltunk az elmúlt húsz esztendőben, vagyis ma dolgoznak a legtöbben, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalék” - mondta a város polgármestere a legutóbbi, szeptemberi közgyűlésen. „Mindenki dolgozhat, aki dolgozni akar”, halljuk egyre többször Szita Károlytól.

2021.10.08.

MIT JELENTENEK A PARKOLÓ OSZLOPOKON FELTÜNTETETT SZÁMOK?Ezt a kérdés tettem fel a minap a közösségi oldalamon. Voltak, akik logikusan (életszerűen) gondolkodva azt a válaszolták, hogy a parkolási oszlopokon (fizető automatákon) elhelyezett számok az övezeti besorolást (és a kapcsolódó díjövezetet) jelentik.

Azaz:

I. övezet 8201, 275,-Ft/óra;
II. övezet 8202, 210.-Ft/óra;
III. övezet 8203, 440,-Ft/óra;
IV. övezet, 8204, 300,-Ft/óra várakozási díj.

2021.07.02.

HOLLAND TURISTÁKRA VÁRVA„A tervek szerint első lépésként háromcsillagos, 450 férőhelyes kemping létesítésére kerülne sor apartman házakkal, telepített sátrakkal, lakókocsiállásokkal, kiszolgáló épületekkel, szabadidő-, és sportlétesítményekkel. Ezt fejlesztenénk tovább aztán négycsillagossá, így már egész évben fogadhatná a hely a vendégeket. A cél az, hogy ismét holland rendszámos autók árasszák el Toponárt.” Nyilatkozta szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt Szita Károly (Négycsillagos álmok: kétmilliárdért költözhet élet a deseda kempingbe, Vas András, sonline.hu 2015. 06. 22.).