NB I-es csapat története | 2024.01.12.
NEGYVEN ÉVE JUTOTT FEL AZ NB I-BE – XIV. rész

RÖGÖS ÚT VEZETETT A MÁSODIK BAJNOKI CÍMHEZ


A Klíma-Vill Kft által garantált anyagi biztonság lehetőséget adott a bajnokcsapat megerősítésére. A 2001/2002-es szezon bombaerős csapata azonban a bajnokság végére elfáradt és a csalódást keltő ötödik helyen végzett. A névadó támogató, a Klíma-Vill Kft tulajdonost cserélt. Távozott a vezető edző, Földi Sándor. Kása Sándor lemondott a Kaposvári Kosárlabda Klub Kft ügyvezető igazgatói tisztségéről, az új ügyvezető Kovács László lett. A 2002/2003-as bajnokság alapszakaszát - a romló anyagi körülmények ellenére - a csapat megnyerte, a bajnoki döntőben azonban alulmaradt a Körmenddel szemben.

NB I-es csapat története | 2023.12.21.

HOGY ÁLLUNK FÉLIDŐBEN?A Szolnok elleni mérkőzéssel lezárult az alapszakasz „őszi” fordulója. A 13 mérkőzésből négyet sikerült megnyerni, 30,8-os teljesítmény, 13. helyen fejeztük be az alapszakasz első felét (feltéve, hogy a Bp. Honvéd kikap Zalaegerszegen). Pedig kedvező volt a sorsolásunk, ugyanis – bajnokság elején versenytársaknak tekintett csapatok többségével (Bp. Honvéd, Kecskemét, Sopron, Szeged, Pécs) itthon játszottunk, csak a Paks, az Oroszlány elleni mérkőzéseket játszottuk idegenben, azaz a tavaszi sorsolásunk rendkívül kedvezőtlen.

Természetesen lehet bizakodni („a remény hal meg utoljára”), de reálisan kell nézni a helyzetünket: a második bajnoki cím megszerzése óta, az elmúlt húsz évben soha nem fenyegette a csapatot az „A” csoportból való kiesés réme, most azonban igen.

NB I-es csapat története | 2023.12.11.

NEGYVEN ÉVE JUTOTT FEL AZ NB I-BE – XIII. részÚT A BAJNOKI CÍMIG

Komoly traumát jelentett a 10. hely Kása Sándornak, a Klíma-Vill Kft tulajdonosának. Gellér túláradó népszerűségét sajnos meg sem közelítette a csapat eredményessége. Komoly változások: szerb edző, G. Mijovics, Simon Károly a szakmai igazgató, teljes játékoscsere. Minden együtt van az előre lépéshez, ehhez képest szerény a cél: a 6-8. hely elérése. A hajó mégis kezd elmenni, változás az operatív vezetésben, Simon Károly megy, Kovács László veszi át a feladatait. Majd G. Mijovics helyett Magyar András az edző. Ismét kudarc: csak a 9. hely. Marad a csapat magja és az edző. Előre lépést jelent az ötödik hely. A viszonylagos siker és a marasztalás ellenére gyakorlatilag mindenki távozik. A tovább lépés reményében az edző, Földi Sándor. Többen visszatérnek. Ivkovics is Kaposvárra igazol. Cél az legjobb négy, az eredmény a bajnoki cím. Fieszta.

NB I-es csapat története | 2023.11.15.

GELLÉR SÁNDOR A KAPOSVÁRI KISPADON - CSODAVÁRÁS

Ismét az „A” csoportban, új játékosokkal, új névadó támogatóval: KLÍMA-VILL KFt. Stickel Pétert négy vereség után a játékoslegenda, Gellér Sándor követi a kispadon. Csodavárás, a szurkolók zsúfolásig megtöltik a nézőteret, azonban a „Gellér csoda” elmarad, a Klíma-Vill KSE éppen, hogy bennmarad az „A” csoportban. Gosztonyi ismét megy. Kovács László új játékosokat igazol, majd lemond. Szita Károly polgármester a társelnöke – Kása Sándor mellett – az egyesületnek. A nyolc közé jutás most sem sikerül. Gellér Sándor megy, Simon Károly jön. Vérátömlesztés, Kása Sándor új csapattal, újra kezdi a három éves koncepció megvalósítását.

NB I-es csapat története | 2023.10.28.

ÁTMENETI BÚCSÚ AZ „A” CSOPORTTÓL – EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE

A csalódást keltő 9. helyen zártuk az 1993/1994-es bajnokságot, messze elmaradva az eredeti céltól, a 3-6. helytől. 28 mérkőzésen, 19 győzelem, ami nem is olyan rossz, 67,9%-os teljesítményt jelentett. Új bajnokság, új ígéret. Stickel Péter: cél a nyolc közé jutás. Az erősítés jól sikerült, a feltételek adottak. Az önkormányzati választásra előestéjén a kosarasok fórumot szerveznek Szita Károly számára, aki gyökeres változást ígér sporttámogatásban. Másnap polgármesterré választják. Stickel Péternek „Kaposvár Szolgálatáért” kitüntetést adományoz az új polgármester vezette közgyűlés, de a nyolc közé jutás ismét nem sikerül, sőt a csapat kiesik a „B” csoportba. Az új névadó szponzor, a Konstruktőr Kft. Az önkormányzat is új egyesület mögé áll, pénzt ad: amerikai kosaras a csapatban. Gosztonyi visszatér Kaposvárra. A Konstruktőr KSE feljut az „A” csoportba, igaz csak egy hajszálon múlott. Ismét kék az ég.

NB I-es csapat története | 2023.10.04.

„CSENDESEBB VIZEKEN”


Szurkolót, játékost, edzőt megviselt a mögöttünk hagyott Szuper Liga. Csendesebb bajnokság elé néztünk, mert az 1993/1994-es bajnokságban legfeljebb a legjobb nyolc között, a jobb helyezésekért folyó mérkőzéseken találkozunk a Szuper Ligában szereplő, legjobb négy csapattal. A vereségekkel, konfliktusokkal terhelt szezon után is - a jóslatokkal ellentétben - együtt maradt csapat, melyhez visszatért Monok Tibor. A vezető edző, Stickel Péter az eddigi legjobb helyezés megismétlését, túlszárnyalását, a 3-6. hely elérését tűzte ki célul. Kilencedikek lettünk és akkor még nem sejtettük, ez volt a lejtő teteje. Kaposvár – másfél évtizedes munka elismeréseként - az elsők között kapta meg a „Kosárlabdasport városa” elismerést. Tv előtt mutatkoztunk be a Koracs Kupában. Az egyéb történések az EPILÓGUS-ban.

NB I-es csapat története | 2023.09.18.

NEGYVEN ÉVE JUTOTT FEL AZ NB I-BE – IX. részKaposvár a „KOSÁRLABDASPORT VÁROSA”

Az 1992/1993-as bajnokság megkezdése előtt szurkolói fórumot tartottunk az „NB II-től a Szuper Ligáig” címmel. Nem igen tudtuk, mi vár a nemzetközi mezőnyben a csapatra. Az NB II-be is neveztük az ifjúsági csapatot. Gosztonyi követte Monokot a Videotonba. Leigazoltuk a válogatott Hoffman Zoltánt és az orosz Igor Kolicsevet. Szuper Liga: voltak jó mérkőzéseink, meglepő győzelmeink, de nem a mi szintünk. A kispadon Stickel váltotta Simont. A kosárlabdasportban kifejtett másfél évtizedes munkánk elismeréseként a Kaposvár az elsők között kapta meg „KOSÁRLABDASPORT VÁROSA” címet. EPILÓGUS: a városi és a megyei önkormányzat közötti vita az adótartozást felhalmozó, fizetésképtelen kaposvári sportegyesületek támogatásáról.

NB I-es csapat története | 2023.08.10.
NB I-es csapat története | 2023.07.21.
NB I-es csapat története | 2023.07.04.
NB I-es csapat története | 2023.06.22.
NB I-es csapat története | 2023.06.14.
NB I-es csapat története | 2023.05.24.