Általános
Általános | 2023.03.03.
Egyetlen, ellenzékinek tartott képviselőként kaptam meghívót Szita Károly évértékelőjére

Nagyon meglepett, amikor meghívót kaptam Szita Károly szokásos évértékelőjére. Kérdeztem is polgármestert, véletlenül nem tévesztettek össze valakivel? Nem tévesztettünk össze senkivel, Képviselő Úr, volt a válasz. Te már tették annyit a kaposváriakért, a közös célok megvalósításáért, hogy első kézből halljad a teljesítés értékekését, az újabb célok kitűzését. Nem tagadom, jól esett a „post humusz” elismerés egy olyan polgármestertől, aki közel harminc éve bírja a kaposváriak bizalmát.

2023.02.26.

Néhány gondolat az önkormányzati képviselői munkárólA legutóbbi, február 23.-i képviselő testületi ülésen rekord született: a kaposvári önkormányzatiság létrejötte óta soha, senki nem adott be közgyűlésen annyi interpellációt, mint Dr. Nadrai Norbert képviselő, azaz szám szerint 16-ot. Ez indított arra, hogy felvessem a képviselők és a Polgármesteri Hivatal szakapparátusa közötti munkakapcsolat fontosságát. Az eredményes képviselői munka nem nélkülözheti az egyes közgyűlési előterjesztésekben meglévő kérdőjelek - még a bizottsági szakban történő - feloldására irányuló konzultációt vagy a választópolgárok által tapasztalt hiányosságok megszüntetését segítő megbeszélést. Persze, tudom mégoly szoros munkakapcsolat sem ad garanciát az eredményes képviselői munkára.

2022.12.27.

ENERGIAKÖLTSÉGEK CSÖKKENTÉSÉNEK ÁRNYOLDALAIDíjazták Kaposvár energiafüggetlenségi törekvéseit – tudósított erről az egyik helyi médium. A kiadott tanúsítványa szerint - elismerve az energiaköltségek csökkentésére irányuló erőfeszítéseit is - Kaposvár egy évig viselheti az „ENERGIAHATÉKONY ÖNKORMÁNYZAT” címet. Az elmúlt évben a megyeszékhely megkapta a „KLIMABARÁT DÍJ”-t is. Az előrelátó energiapolitika nélkül a város intézményeit sújtó 6 milliárdos, brutális mértékű energia többletköltség nagyobb lenne. Persze az is igaz, hogy néhány elmaradt vagy későn megvalósult energetikai beruházás ugyancsak vétkes az elviselhetetlen költségtöbbletköltség kialakulásában.

2022.11.21.

MI A SZÁNDÉKA A KÖZGYŰLÉSNEK A TEMETKEZÉSI Kft-vel?Ez év június végén hatályát vesztette az a kormány határozat, amely megtiltotta az önkormányzatok, illetve az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok számára a szolgáltatások díjának emelését, így azok – akár csak Kaposváron – azonnal éltek a lehetőséggel, emelték a díjakat.

2022.09.08.

„A város tervezi-e a kaposvári víziközmű átadását az államnak?”A kérdést Felder képviselő a szeptember elsejei közgyűlésen tette fel, de a polgármester megkerülte a választ. Arról beszélt, hogy „a baloldali kormányok privatizáltak, eladták az áram-, és a gázszolgáltatót külföldi tulajdonosoknak, akiket csak a lehető legtöbb profit érdekelt.”

2022.02.02.

A LEVESBE MENT AZ 58 MILLIÓS TANULMÁNY?Semmire sem jó megvalósíthatósági tanulmányra fizetett ki az önkormányzat 58,4 milliót? Lehet, hogy a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi igazgatója ezért „titkosította” azt a tanulmányt, melyet az önkormányzat készíttetett a Németh István Program keretében létrejött épületek üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében. Igaz, a budapesti cégnek ez volt az első - és a mai napig az utolsó - közbeszerzésen elnyert munkája. Pedig a SMART BUILDING (okos épület) környezettudatos üzemeltetési technológiája akár 30 százalékos energiamegtakarítást eredményezhetett volna.

2021.10.19.

Kaposvár 21. századi újraiparosítása több mint 1000 új munkahelyet teremt a következő 2-3 évben - de ki fog az új gyárakban dolgozni?„Olyan mértékűre csökkent munkanélküliek száma Kaposváron, amit nem tapasztaltunk az elmúlt húsz esztendőben, vagyis ma dolgoznak a legtöbben, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalék” - mondta a város polgármestere a legutóbbi, szeptemberi közgyűlésen. „Mindenki dolgozhat, aki dolgozni akar”, halljuk egyre többször Szita Károlytól.